Informatie

Ga óók productief aan de slag met een BMO Automatisering voor uw CNC machine! Heeft u een vraag, wilt u vrijblijvend advies? Of wilt u een demo ervaren? Bel naar +31 (0)495 729 640 of vul dan onderstaand uw gegevens in, en één van onze specialisten neemt spoedig contact met op!

Bedrijfsnaam

Maak uw keuze
Gelieve mij terug te bellenInformatieDemo aanvraagROI calculatie

Over BMO Automation

BMO Automation, Nederlandse producent en leverancier van automatiseringsoplossingen, is opgericht in 2008 met de gedachte dat belading van CNC draai- en freesbanken effectiever kon. De pro-loader wordt in dat jaar ontwikkeld en deze belaadt voornamelijk machines voor kleine- en middelgrote series.

Na een vliegende start is het al snel tijd voor uitbreiding van de productlijn. De markt vraagt om een robotcel die tegen lage kostprijs kleine series kan beladen. De Compact 20 robotcel is geboren. Tijdens de Techni-show in 2012 wordt een nieuwe robotcel geïntroduceerd. Het is een zeer compacte en mobiele robotcel en de MC5 wordt erg goed ontvangen tijdens de beurs.

Inmiddels zijn alle producten verdeeld in twee productlijnen, Platinum en Titanium, die weer onderverdeeld kunnen worden in verschillende formaten van robots. Het aanbod in de productlijnen biedt BMO Automation de mogelijkheid op bijna elke vraag een antwoord te geven. Natuurlijk blijven we niet stilstaan en is onze R&D afdeling een belangrijk onderdeel van het bedrijf.

BMO Automation helpt uw wens om te zetten in een perfect passende automatiseringsoplossing. Uiteraard houden we rekening met alle factoren die hierbij van belang zijn. Innovatie, betrouwbaar, passie en expertise zijn hierbij belangrijke kernwaarden.

Meer rendement uit uw machinepark met BMO Automation

Historie

2008

Oprichting BMO Automation

Gelijktijdig met de ontwikkeling van de allereerste robotcel wordt BMO Automation door Frank Biemans opgericht. Deze eerste robotcel is de pro-loader en richt zich sterk op productbelading voor kleine- en middelgrote series door een eerste versie van de grafische bedieningssoftware met ladensysteem.

2010

De Compact 20 robotcel

De Compact 20 robotcel wordt ontwikkeld naar aanleiding van de behoefte uit de markt om voor een lage kostprijs een systeem te hebben voor kleine seriematige productie.

2012

Lancering MC5 robotcel en ontwikkeling servogrijper

Tijdens de TechniShow 2012 wordt deze zeer compacte mobiele robotcel voor kleine series en lage productgewichten geïntroduceerd. In dezelfde periode wordt de Compact 20 voorzien van palletmodule en de gebruiksvriendelijke jobmanager software. In 2012 wordt bovendien de servogrijper ontwikkeld. Deze grijper is eenvoudig in de software te programmeren en stelt zich daarna automatisch in op de ingegeven maat. Op deze manier kunnen afmetingen in een bereik van 0 tot 200 mm gegrepen worden zonder tussenkomst van de operator. Een innovatie waarmee volautomatisch productie van meerdere verschillende series mogelijk wordt.

2013

MT5 robotcel

BMO Automation zet een nieuwe weg in en start met een vernieuwd productdesign. De MT5 robotcel evenals de HSL20 wordt ontwikkeld waarbij vanaf nu ook machines zijdelings beladen kunnen worden.

2014

Platinum en Titanium series

De bestaande cellen worden in productlijnen Iridium en Platinum ingedeeld en een nieuwe Titaniumserie wordt aan het productgamma toegevoegd. De Titanium serie biedt de mogelijkheid pallets en producten te beladen tot 50 resp. 150Kg. Hierdoor krijgt BMO Automation een ruim productenpakket waarbij voor elke vraag een goede oplossing geboden kan worden.

2016

Draaibank en Freesbank automatisering

BMO Automation vestigt zijn naam steeds meer als betrouwbare partner voor zowel draaibank als freesbank automatiseringen. Tijdens de TechniShow 2016 wordt de nieuwe Platinum 24 geïntroduceerd en wordt BMO Automatoin beloond met de titel innovator bij de TechniShow Innovatie Awards 2016.

2018

Groei Buitenland

BMO Automation is inmiddels een gewaardeerde leverancier van automatiseringsoplossingen in Nederland en België. De focus wordt verlegd naar andere buitenlandse markten waaronder Duitsland waar de eerste robotcellen zijn verkocht en geïnstalleerd zullen worden.

Klanten over BMO Automation

Wilt u meer informatie over onze diensten en producten?

Bel dan naar +31 (0)495 622 437 of e-mail ons info@bmoautomation.nl

Menu