Informatie

Ga óók productief aan de slag met een BMO Automatisering voor uw CNC machine! Heeft u een vraag, wilt u vrijblijvend advies? Of wilt u een demo ervaren? Bel naar +31 (0)495 729 640 of vul dan onderstaand uw gegevens in, en één van onze specialisten neemt spoedig contact met op!

  Bedrijfsnaam

  Maak uw keuze
  Gelieve mij terug te bellenInformatieDemo aanvraagROI calculatie

  Referenties

  Klanten over BMO Automation

  Flexibel met unieke en fantastische modules om uit te breiden!

  De flexibiliteit die BMO hanteert is zeer wenselijk, waarbij jullie ook bereid waren om net dat stapje extra te doen. Een extra bijkomstigheid zijn de oplossingen die jullie bieden zoals de lineaire slede en de servogripper. Vooral de servogripper is een fantastische oplossing omdat grijperwissels hiermee verleden tijd zijn aangezien deze grijper verschillende producten automatisch op de juiste diameter kan vastpakken.

  Freek Sensen

  Directeur Frerotech BV

  Het hele weekend onbemand produceren

  “Op dit moment is het niet langer genoeg om alleen ‘s nachts onbemand te produceren. Wij, als Stabro AG, moeten ook in het weekend onbemand kunnen produceren met maximaal 72 uur. We hebben geïnvesteerd in een automatiseringsoplossing van BMO Automation om die uitdagingen aan te gaan”.

  Marcel Dietsche

  Eigenaar en directeur Stabro AG

  Een automatisering van BMO Automation biedt een gigantische flexibiliteit!

  ‘Met een automatisering van BMO Automation maakt het eigenlijk niet veel uit wat je wilt gaan produceren. Je krijgt een gigantische flexibiliteit. De indeling van de lades en de gebruiksvriendelijke programmatuur. Het is bijna oneindig, het biedt gewoon zo veel mogelijkheden.’

  Jeroen Sleddens

  Directeur van G.M.O. Nederland

  Snellere levertijd voor onze klanten!

  Als onze klanten willen dat wij snel leveren dan moeten wij een korte product doorlooptijd hebben. Daar helpen de automatiseringen van BMO Automation ons bij.

  Ronny Moors

  Managing Director D&D Kunststofbewerking

  Het systeem is zeer eenvoudig in gebruik

  “De werking van automatiseringssystemen is altijd cruciaal. Idealiter is zo’n systeem net zo eenvoudig te gebruiken als een broodrooster. Ik moet BMO complimenteren met de manier waarop zij het systeem zo gebruiksvriendelijk hebben gemaakt.”

  Baton Kuqi

  Productie Manager Stabro AG

  Geautomatiseerde productie met variabele producten, ideaal!

  Groot voordeel van de oplossing van BMO is dat we meerdere producten tegelijk kunnen laten lopen, dat je niet beperkt bent tot één type product met één afmeting. Je kunt de hele robotcel volsteken met verschillende type producten in afmetingen, gewichten en materialen. Door de intelligente servogripper kan de robot alle types en afmetingen beladen. De robot werkt volautomatisch, hij roept zelf zijn programma’s op, doet zelf de controle van de gereedschappen, houdt standtijden bij, dat zijn allemaal dingen om een zo goed mogelijk gecoördineerd proces te kunnen krijgen.

  Hamofa Ti180

  Joris Rutten en Ad Verhoeven

  Productie Manager en Directeur Hamofa Metal Machining BVBA

  Snel en makkelijk te bedienen, top!

  Het sterkste punt van BMO is denken vanuit de vakman. Een robot moet een hulpmiddel zijn, geen blok aan mijn been. Onze medewerkers zijn frezers en geen robotprogrammeurs. Het belangrijkste is dat de robot snel en simpel te bedienen is. Daarom kies ik voor BMO.

  Eduard Wijlaar

  Directeur eigenaar, Edumar Metaalbewerking

  Nauwkeurigheid en betrouwbaarheid is h´éél belangrijk voor ons!

  De combinatie van robot en machine moet dag en nacht maatvast blijven produceren in onze geklimatiseerde productiehal. We zijn overtuigd dat wij met de keuze voor een robotcel van BMO Automation een nog hogere nauwkeurigheid en proceszekerheid halen.

  Raymond en Eric Goorsenberg

  Directeur eigenaar, FMI Goorsenberg

  De combinatie van pallet- met producthandling zorgt voor veel flexibiliteit.

  “We proberen productfamilies te combineren, maar door de standaardisatie qua gereedschappen én de flexibiliteit van de robotcel, maken we ook drie of vijf producten onbemand. Daardoor kunnen we snel schakelen. Bij een herhaal order waarvan alles hetzelfde is, ben je snel aan de gang”

  Vertegenwoordigers van IMPA - DMG MORI - BMO

  Toine Swaans

  Technical Director IMPA Precision

  Makkelijk te bedienen, flexibel en snel!

  Wat voor ons in dit geval veel belangrijker was, was de robot en de machinebesturing. Het programmeren moet eenvoudig zijn. Als je snel kunt programmeren en snel de machine kunt omstellen, heb je de flexibiliteit die nodig is om kleine series rendabel te kunnen produceren. Snel programmeren en snel omstellen; dat is precies waar BMO, producent en leverancier van automatiseringsoplossingen voor het beladen van CNC draai- en freesbanken zich op focust en goed in handelt

  Joop Leonhardt

  Technisch directeur en mede-aandeelhouder van Merrem Kunststoffen

  Een robot die werkt en waar goed over nagedacht is!

  Het software systeem van BMO Automation is meer dan eenvoudig. Alles is voorgeprogrammeerd, de positie van de klemmen is bekend. Eigenlijk is het geen programmeren meer maar het ingeven van een aantal variabelen zoals de hoogte van het uitgangsmateriaal en product, de hoogte van de bekken in de klem en de aantallen. De software doet de rest vanzelf.

  Wim Martens

  Directeur, Makomar B.V.

  ‘Ik vergelijk jullie gebruikerssoftware wel eens met een iPhone. Intuïtief en direct te gebruiken.’

  ‘Kijk goed naar het gebruikersgemak, als iets te ingewikkeld te configureren is dan gaan je werknemers er niet mee werken. Als je goed wilt gaan automatiseren dan wil je ook enkelstuks of kleine series op de robot laten draaien en dat werkt alleen als je dat heel makkelijk en snel kan programmeren. Dat gaat perfect met jullie bedieningssoftware’

  Jan Meeuws

  Directeur Machinefabriek JMBA B.V.

  Merken CNC machines

  CNC machine merken die succesvol voorzien zijn van BMO Automatisering

  Klik op een van de logo’s voor een uitgebreider overzicht van referenties per CNC machine merk
  Akira-Seiki
  Bridgeport
  Danobat Overdeck
  EMCO
  FANUC
  Finetech
  GF Machining
  Haas
  Hartford
  Leadwell
  Litz
  Makino
  Mas
  Matec
  Mitsubishi
  OKK
  Quaser
  Toyoda
  Victor
  YCM

  DMG MORI DMU 50 3de Generatie - BMO Titanium 180 - DMG MORI DMU 80 P duoBLOCK De DMU 50 3rd generation is een compacte freesbank van DMG MORI. De DMU 80 P duoBLOCK betreft een uitgebreide draai- freescombinatie van DMG MORI. Samen met de Titanium 180 produceren deze beide CNC machines een hoge mix aan productseries en een hoog volume aan producten. Bij deze Titanium 180 is gekozen voor vijf verschillende lade posities. De combinatie van product- én palletbelading zorgt ervoor dat er naast de lades ook 38 pallet posities zijn waar producten op pallet klaargezet kunnen worden. Hedelius Acura 65 EL - BMO Titanium 180 De Hedelius Acura 65 EL is een compacte vijf-assige freesbank die bij deze klant is gekoppeld aan een BMO Titanium 180. In deze uitvoering is gekozen voor product- en palletbelading waarbij zowel product jobs alsook pallet jobs door elkaar heen gefreesd worden. Door middel van twee onafhankelijk bedienbare pallet laadstations én een groot formaat pallet wisselstation op de bovenste lade kan de operator pallet jobs voorbereiden terwijl de CNC machine aan het produceren is. Hierdoor wordt stilstand van de CNC machine tot een minimum beperkt. Mazak VTC800 - BMO Titanium 180 - Mazak VTC800 In deze opstelling heeft de klant gekozen om zijn beide Mazak VTC800 CNC machines te koppelen aan een BMO Titanium 180. Met behulp van de BMO robotcel kunnen beide Mazak freesbanken met zowel product- als palletbelading gevoed worden. Ook is het mogelijk gemaakt om grippers automatisch te laten verwisselen, zodat de juiste producten uit één van de vier lades gepakt kunnen worden. DMG MORI DMU60 eVo Linear - BMO Titanium 50 De DMU 60 eVo Linear van DMG MORI is een lineaire freesbank die bij deze klant aan een BMO Titanium 50 is gekoppeld. Er is gekozen om de robotcel uit de Titanium serie uit te rusten met zowel pallet alsook product belading. De freesbank van DMG MORI heeft een uitgebreid gereedschapsmagazijn gekoppeld aan de CNC-machine. In combinatie met de Titanium 50 kunnen hierdoor een grote diversiteit aan productseries worden bewerkt zonder dat er handmatig extra gereedschappen verwisseld moeten worden.

  Matsuura V+1000 - BMO Titanium 50 - Matsuura MAM72-25V Twee CNC machines van Matsuura zijn gekoppeld aan een BMO Titanium 50. Aan de linkerzijde staat een Matsuura V+1000 die via de zijkant door de BMO robot wordt beladen. Aan de andere kant staat een Matsuura MAM72-25V die ook via een zijdeur wordt beladen. De Titanium 50 is uitgerust met een pallet en product module. Dit houdt in dat de robot pallets met machineklemmen en opspanning op beide machines kan plaatsen. Daarnaast kan de robot ook losse producten op de Matsuura machines beladen. Door de combinatie van beide beladingsmethodes spreken we in dit geval over High Mix – High Volume. Een hoge mix aan productseries maar ook een hoog volume per productserie door het hoge aantal palletposities en de zeven productlades. Getech BMO Titanium 50 - Hurco en Doosan CNC Machine Hurco VMX30Ui - BMO Titanium 50 Deze Titanium 50 van BMO Automation met een 50 kilogram sterke robot staat gekoppeld aan twee CNC-machines waaronder een Hurco VMX30Ui en een Doosan DNM 400. De klant heeft gekozen voor product- en pallet belading op beide CNC machines om over een zo flexibel mogelijk geautomatiseerd productieproces te kunnen beschikken. DMG MORI CTX beta 800 TC - BMO Platinum 24 Frontloader De CTX beta 800 TC van DMG MORI is een draai- freescombinatie inclusief een gereedschap station voor 80 verschillende tools. De draaibank wordt gedeeltelijk gevoed middels een staf aanvoer systeem. De Platinum 24 Frontloader zorgt er voor dat er verschillende maten ronde en blok producten beladen kunnen worden. De robotcel is voorzien van omkeerlades om de diversiteit van producten te vergroten. Zo is er nu ruimte voor zeven productrasters en zeven assenrasters. Hiermee heeft deze klant een zeer hoge flexibiliteit aan productseries die volautomatisch bewerkt kunnen worden. Okuma MULTUS U3000 - BMO Platinum 50 Frontloader Het model multitask machine dat hier gekoppeld staat met de Platinum 50 Frontloader is een Okuma MULTUS U3000. In dit voorbeeld is gekozen voor een robot op een losse sokkel om het bereik van de robot te optimaliseren. Door gebruik te maken van zeven productlades kan een ruime serie aan producten klaargezet worden om bewerkt te worden. Werkdagen kunnen hierdoor eenvoudig verlengd worden. Deze uitvoering is voorzien van product- en spantangbelading. De robot kan met een speciale grijperkop 18 verschillende soorten spantangen wisselen in de hoofdspindel van de Okuma CNC machine. Mazak Variaxis I-500 - BMO Platinum 50 Frontloader In deze opstelling heeft de klant gekozen om zijn Mazak Variaxis I-500 te koppelen aan een Platinum 50 frontloader. Met behulp van de BMO Robotcel kan deze vijf-assige Mazak freesbank met zowel product- als palletbelading geconfigureerd worden. Ook is het mogelijk gemaakt om grippers automatisch te laten verwisselen, zodat de juiste producten uit één van de zeven lades gepakt kunnen worden. Reference: DMG MORI DMU50 integrated onto a BMO Platinum Sideloader DMG MORI DMU50 3de Generatie - BMO Platinum Sideloader De DMU 50 3rd generation van DMG MORI is een compacte freesbank die al meermaals gekoppeld is aan een Platinum Sideloader van BMO Automation. Product en palletbelading wordt dankzij deze robotcel mogelijk gemaakt. De besturing van deze machines kan variëren tussen Heidenhain en Celos/Siemens. Door middel van een maatwerk interface van BMO Automation verloopt de communicatie tussen CNC machine en automatisering probleemloos. Het beladen van een hoge variatie afmetingen van ruwmaterialen via de lades of op pallets is geen enkel probleem voor de Platinum Sideloader. Door de verschillende rasters op de productlades kan dit door de operator eenvoudig geprogrammeerd worden en kan de BMO Platinum Sideloader ongestoord voor vele spindeluren aan het werk gezet worden. Hedelius Acura 65 EL - BMO Platinum Sideloader De Hedelius Acura 65 EL is een compacte vijf-assige freesbank die bij deze klant is gekoppeld aan een Platinum 50 Sideloader. In deze uitvoering is gekozen voor product- en palletbelading waarbij zowel product jobs alsook pallet jobs door elkaar heen gefreesd worden. Door middel van het palletwisselstation op de bovenste lade kan de operator pallet jobs voorbereiden terwijl de CNC machine aan het produceren is. Hierdoor wordt stilstand van de CNC machine tot een minimum beperkt. Mazak Variaxis J-600/5X - BMO Platinum Sideloader Bij meerdere klanten heeft BMO Automation een 5-assige Mazak Variaxis J-600/5X gekoppeld aan een Platinum Sideloader. Met behulp van de BMO Robotcel kan deze vijf-assige Mazak freesbank met zowel product- als palletbelading geconfigureerd worden. Ook is het mogelijk gemaakt om grippers automatisch te laten verwisselen, zodat de juiste producten uit één van de zeven lades gepakt kunnen worden. De Mazak machine wordt meermaals, net als op deze foto, voorzien van het uitgebreide gereedschapsmagazijn. Hierdoor wordt de flexibiliteit verhoogd waardoor een vrijwel ongekend aantal verschillende productseries, met allen hun eigen gereedschappen, zonder manuele gereedschapswissel worden geproduceerd.

  Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

  Bel dan naar +31 (0)495 622 437 of e-mail ons info@bmoautomation.nl

  Menu