Informatie

Ga óók productief aan de slag met een BMO Automatisering voor uw CNC machine! Heeft u een vraag, wilt u vrijblijvend advies? Of wilt u een demo ervaren? Bel naar +31 (0)495 729 640 of vul dan onderstaand uw gegevens in, en één van onze specialisten neemt spoedig contact met op!

Bedrijfsnaam

Maak uw keuze
Gelieve mij terug te bellenInformatieDemo aanvraagROI calculatie

Referenties

Klanten over BMO Automation

Een robot die werkt en waar goed over nagedacht is!

Het software systeem van BMO Automation is meer dan eenvoudig. Alles is voorgeprogrammeerd, de positie van de klemmen is bekend. Eigenlijk is het geen programmeren meer maar het ingeven van een aantal variabelen zoals de hoogte van het uitgangsmateriaal en product, de hoogte van de bekken in de klem en de aantallen. De software doet de rest vanzelf.

Wim Martens

Directeur, Makomar B.V.

De combinatie van pallet- met producthandling zorgt voor veel flexibiliteit.

“We proberen productfamilies te combineren, maar door de standaardisatie qua gereedschappen én de flexibiliteit van de robotcel, maken we ook drie of vijf producten onbemand. Daardoor kunnen we snel schakelen. Bij een herhaal order waarvan alles hetzelfde is, ben je snel aan de gang”

Vertegenwoordigers van IMPA - DMG MORI - BMO

Toine Swaans

Technical Director IMPA Precision

Een automatisering van BMO Automation biedt een gigantische flexibiliteit!

‘Met een automatisering van BMO Automation maakt het eigenlijk niet veel uit wat je wilt gaan produceren. Je krijgt een gigantische flexibiliteit. De indeling van de lades en de gebruiksvriendelijke programmatuur. Het is bijna oneindig, het biedt gewoon zo veel mogelijkheden.’

Jeroen Sleddens

Directeur van G.M.O. Nederland

Snellere levertijd voor onze klanten!

Als onze klanten willen dat wij snel leveren dan moeten wij een korte product doorlooptijd hebben. Daar helpen de automatiseringen van BMO Automation ons bij.

Ronny Moors

Managing Director D&D Kunststofbewerking

‘Ik vergelijk jullie gebruikerssoftware wel eens met een iPhone. Intuïtief en direct te gebruiken.’

‘Kijk goed naar het gebruikersgemak, als iets te ingewikkeld te configureren is dan gaan je werknemers er niet mee werken. Als je goed wilt gaan automatiseren dan wil je ook enkelstuks of kleine series op de robot laten draaien en dat werkt alleen als je dat heel makkelijk en snel kan programmeren. Dat gaat perfect met jullie bedieningssoftware’

Jan Meeuws

Directeur Machinefabriek JMBA B.V.

BMO did a great job!

We, “Nordson Benelux b.v.” automated one of our 5 axis cnc milling machines with a robot cell from BMO. It was a turn key project, installed in 1,5 weeks. After the installation we run 5 unmanned night per week without any problems. BMO did a great job. We will do our next project with BMO fur sure. If you are interested, let me know and you may convince yourself.

Loek Claessens

Manufacturing Manager at Nordson Corporation

Omzetstijging en vertrouwen door de robot van BMO!

De robots van BMO Automation hebben niet alleen voor een omzetstijging gezorgd maar ook voor een bepaald soort van rust. Je weet gewoon dat hij loopt. Het geeft mij dan ook rust want ik kan tegen de klant zeggen; Morgen zijn die spullen voor u klaar.

Erik van Rooij

Directeur Adra Metaalbewerking

Makkelijk te bedienen, flexibel en snel!

Wat voor ons in dit geval veel belangrijker was, was de robot en de machinebesturing. Het programmeren moet eenvoudig zijn. Als je snel kunt programmeren en snel de machine kunt omstellen, heb je de flexibiliteit die nodig is om kleine series rendabel te kunnen produceren. Snel programmeren en snel omstellen; dat is precies waar BMO, producent en leverancier van automatiseringsoplossingen voor het beladen van CNC draai- en freesbanken zich op focust en goed in handelt

Joop Leonhardt

Technisch directeur en mede-aandeelhouder van Merrem Kunststoffen

Snel en makkelijk te bedienen, top!

Het sterkste punt van BMO is denken vanuit de vakman. Een robot moet een hulpmiddel zijn, geen blok aan mijn been. Onze medewerkers zijn frezers en geen robotprogrammeurs. Het belangrijkste is dat de robot snel en simpel te bedienen is. Daarom kies ik voor BMO.

Eduard Wijlaar

Directeur eigenaar, Edumar Metaalbewerking

Pallet & product belading leverde vanaf het begin al direct winst op!

‘In de korte tijd dat we hier nu mee bezig zijn zien we dat het direct zijn vruchten afwerpt, de combinatie van pallet handling en product handling maakt dat voor ons mogelijk.’

Wiek Vrinds

Directeur TMF Mechanical Parts & Assemblies

De Platinum 50 geeft ons meer Flexibiliteit en volop 24/7 productie!

In Nederland hebben we al een tijd te maken met een behoorlijke krapte op de arbeidsmarkt. Omdat we ons blijven richten op omzetgroei en de speed-to-market cruciaal is, biedt de combinatie BMO Platinum 50 en DMG MORI DMU50 de mogelijkheid om manloze productie te realiseren. Daarmee neemt de flexibiliteit toe en kunnen steeds meer producten daadwerkelijk 24/7 geproduceerd worden.

DMG - Draline - BMO

Mark Linders

Directeur Draline

Een investering die je gaat belonen!

Mensen zijn gewend aan machinebesturingen en CAM-systemen, maar een robot programmeren is weer anders. BMO heeft de bediening zo eenvoudig gemaakt, dat elk weldenkend mens het binnen tien minuten snapt. Hiermee verlaagt men de drempel om met een robot te gaan werken. Ik besef dat automatisering geld kost, maar als je voor de prijs van een robotcel ook een complete machine kunt kopen, wordt de stap naar automatisering lastiger. Dan doe je het niet. BMO heeft dit goed begrepen en levert een product waarbij deze verhouding wel klopt.

Lucien Heemskerk

Eigenaar directeur, Heemskerk Fijnmechanica BV

Merken CNC machines

CNC machine merken die succesvol voorzien zijn van BMO Automatisering

Klik op een van de logo’s voor een uitgebreider overzicht van referenties per CNC machine merk
Akira-Seiki
Bridgeport
Danobat Overdeck
EMCO
FANUC
Finetech
GF Machining
Haas
Hartford
Leadwell
Litz
Makino
Mas
Matec
Mitsubishi
OKK
Quaser
Toyoda
Victor
YCM

DMG MORI DMU 50 3de Generatie - BMO Titanium 180 - DMG MORI DMU 80 P duoBLOCK De DMU 50 3rd generation is een compacte freesbank van DMG MORI. De DMU 80 P duoBLOCK betreft een uitgebreide draai- freescombinatie van DMG MORI. Samen met de Titanium 180 produceren deze beide CNC machines een hoge mix aan productseries en een hoog volume aan producten. Bij deze Titanium 180 is gekozen voor vijf verschillende lade posities. De combinatie van product- én palletbelading zorgt ervoor dat er naast de lades ook 38 pallet posities zijn waar producten op pallet klaargezet kunnen worden. Hedelius Acura 65 EL - BMO Titanium 180 De Hedelius Acura 65 EL is een compacte vijf-assige freesbank die bij deze klant is gekoppeld aan een BMO Titanium 180. In deze uitvoering is gekozen voor product- en palletbelading waarbij zowel product jobs alsook pallet jobs door elkaar heen gefreesd worden. Door middel van twee onafhankelijk bedienbare pallet laadstations én een groot formaat pallet wisselstation op de bovenste lade kan de operator pallet jobs voorbereiden terwijl de CNC machine aan het produceren is. Hierdoor wordt stilstand van de CNC machine tot een minimum beperkt. Mazak VTC800 - BMO Titanium 180 - Mazak VTC800 In deze opstelling heeft de klant gekozen om zijn beide Mazak VTC800 CNC machines te koppelen aan een BMO Titanium 180. Met behulp van de BMO robotcel kunnen beide Mazak freesbanken met zowel product- als palletbelading gevoed worden. Ook is het mogelijk gemaakt om grippers automatisch te laten verwisselen, zodat de juiste producten uit één van de vier lades gepakt kunnen worden. DMG MORI DMU60 eVo Linear - BMO Titanium 50 De DMU 60 eVo Linear van DMG MORI is een lineaire freesbank die bij deze klant aan een BMO Titanium 50 is gekoppeld. Er is gekozen om de robotcel uit de Titanium serie uit te rusten met zowel pallet alsook product belading. De freesbank van DMG MORI heeft een uitgebreid gereedschapsmagazijn gekoppeld aan de CNC-machine. In combinatie met de Titanium 50 kunnen hierdoor een grote diversiteit aan productseries worden bewerkt zonder dat er handmatig extra gereedschappen verwisseld moeten worden.

Matsuura V+1000 - BMO Titanium 50 - Matsuura MAM72-25V Twee CNC machines van Matsuura zijn gekoppeld aan een BMO Titanium 50. Aan de linkerzijde staat een Matsuura V+1000 die via de zijkant door de BMO robot wordt beladen. Aan de andere kant staat een Matsuura MAM72-25V die ook via een zijdeur wordt beladen. De Titanium 50 is uitgerust met een pallet en product module. Dit houdt in dat de robot pallets met machineklemmen en opspanning op beide machines kan plaatsen. Daarnaast kan de robot ook losse producten op de Matsuura machines beladen. Door de combinatie van beide beladingsmethodes spreken we in dit geval over High Mix – High Volume. Een hoge mix aan productseries maar ook een hoog volume per productserie door het hoge aantal palletposities en de zeven productlades. Getech BMO Titanium 50 - Hurco en Doosan CNC Machine Hurco VMX30Ui - BMO Titanium 50 Deze Titanium 50 van BMO Automation met een 50 kilogram sterke robot staat gekoppeld aan twee CNC-machines waaronder een Hurco VMX30Ui en een Doosan DNM 400. De klant heeft gekozen voor product- en pallet belading op beide CNC machines om over een zo flexibel mogelijk geautomatiseerd productieproces te kunnen beschikken. DMG MORI CTX beta 800 TC - BMO Platinum 24 Frontloader De CTX beta 800 TC van DMG MORI is een draai- freescombinatie inclusief een gereedschap station voor 80 verschillende tools. De draaibank wordt gedeeltelijk gevoed middels een staf aanvoer systeem. De Platinum 24 Frontloader zorgt er voor dat er verschillende maten ronde en blok producten beladen kunnen worden. De robotcel is voorzien van omkeerlades om de diversiteit van producten te vergroten. Zo is er nu ruimte voor zeven productrasters en zeven assenrasters. Hiermee heeft deze klant een zeer hoge flexibiliteit aan productseries die volautomatisch bewerkt kunnen worden. Okuma MULTUS U3000 - BMO Platinum 50 Frontloader Het model multitask machine dat hier gekoppeld staat met de Platinum 50 Frontloader is een Okuma MULTUS U3000. In dit voorbeeld is gekozen voor een robot op een losse sokkel om het bereik van de robot te optimaliseren. Door gebruik te maken van zeven productlades kan een ruime serie aan producten klaargezet worden om bewerkt te worden. Werkdagen kunnen hierdoor eenvoudig verlengd worden. Deze uitvoering is voorzien van product- en spantangbelading. De robot kan met een speciale grijperkop 18 verschillende soorten spantangen wisselen in de hoofdspindel van de Okuma CNC machine. Mazak Variaxis I-500 - BMO Platinum 50 Frontloader In deze opstelling heeft de klant gekozen om zijn Mazak Variaxis I-500 te koppelen aan een Platinum 50 frontloader. Met behulp van de BMO Robotcel kan deze vijf-assige Mazak freesbank met zowel product- als palletbelading geconfigureerd worden. Ook is het mogelijk gemaakt om grippers automatisch te laten verwisselen, zodat de juiste producten uit één van de zeven lades gepakt kunnen worden. Reference: DMG MORI DMU50 integrated onto a BMO Platinum Sideloader DMG MORI DMU50 3de Generatie - BMO Platinum Sideloader De DMU 50 3rd generation van DMG MORI is een compacte freesbank die al meermaals gekoppeld is aan een Platinum Sideloader van BMO Automation. Product en palletbelading wordt dankzij deze robotcel mogelijk gemaakt. De besturing van deze machines kan variëren tussen Heidenhain en Celos/Siemens. Door middel van een maatwerk interface van BMO Automation verloopt de communicatie tussen CNC machine en automatisering probleemloos. Het beladen van een hoge variatie afmetingen van ruwmaterialen via de lades of op pallets is geen enkel probleem voor de Platinum Sideloader. Door de verschillende rasters op de productlades kan dit door de operator eenvoudig geprogrammeerd worden en kan de BMO Platinum Sideloader ongestoord voor vele spindeluren aan het werk gezet worden. Hedelius Acura 65 EL - BMO Platinum Sideloader De Hedelius Acura 65 EL is een compacte vijf-assige freesbank die bij deze klant is gekoppeld aan een Platinum 50 Sideloader. In deze uitvoering is gekozen voor product- en palletbelading waarbij zowel product jobs alsook pallet jobs door elkaar heen gefreesd worden. Door middel van het palletwisselstation op de bovenste lade kan de operator pallet jobs voorbereiden terwijl de CNC machine aan het produceren is. Hierdoor wordt stilstand van de CNC machine tot een minimum beperkt. Mazak Variaxis J-600/5X - BMO Platinum Sideloader Bij meerdere klanten heeft BMO Automation een 5-assige Mazak Variaxis J-600/5X gekoppeld aan een Platinum Sideloader. Met behulp van de BMO Robotcel kan deze vijf-assige Mazak freesbank met zowel product- als palletbelading geconfigureerd worden. Ook is het mogelijk gemaakt om grippers automatisch te laten verwisselen, zodat de juiste producten uit één van de zeven lades gepakt kunnen worden. De Mazak machine wordt meermaals, net als op deze foto, voorzien van het uitgebreide gereedschapsmagazijn. Hierdoor wordt de flexibiliteit verhoogd waardoor een vrijwel ongekend aantal verschillende productseries, met allen hun eigen gereedschappen, zonder manuele gereedschapswissel worden geproduceerd.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Bel dan naar +31 (0)495 622 437 of e-mail ons info@bmoautomation.nl

Menu