Informatie

Ga óók productief aan de slag met een BMO Automatisering voor uw CNC machine! Heeft u een vraag, wilt u vrijblijvend advies? Of wilt u een demo ervaren? Bel naar +31 (0)495 729 640 of vul dan onderstaand uw gegevens in, en één van onze specialisten neemt spoedig contact met op!

  optivice set-up time to zero

   

  Hoeveel machineklemmen heeft u in uw verspanend systeem? En hoeveel tijd kost het uw operators om al die klemmen voor elke kleine serie opnieuw in te stellen? En wat is de kans dat dit een keer per ongeluk mis gaat?

  Wat als u alle verschillende series het hele weekend lang op één en dezelfde machineklem kon frezen? En wat als die machineklem zich automatisch zou aanpassen aan de dimensies van uw product? Dan hoeft uw operator geen overzicht meer te houden over alle verschillende klemmen. Dan krijgt uw operator meer ruimte in zijn dag én in zijn hoofd om waarde toe te voegen aan uw verspaningsproces.

  One clamp fits all

  Verschillende kleine series in dezelfde nacht op dezelfde machineklem

  Serie 1, klembreedte 11 mm

  9 stuks
  Operator insteltijd: 0 seconde
  Looptijd: 17:00 PM tot 21:44 PM

  Serie 2, klembreedte 37 mm

  17 stuks
  Operator insteltijd: 0 seconde
  Looptijd: 21:44 PM tot 00:13 AM

  Serie 3, klembreedte 89 mm

  22 stuks
  Operator insteltijd: 0 seconde
  Looptijd: 00:13 AM tot 04:53 AM

  Serie 4, klembreedte 128 mm

  18 stuks
  Operator insteltijd: 0 seconde
  Looptijd: 04:53 AM tot 08:11 AM

  Frank Biemans over de OPTIVICE

  Frank Biemans

  Het is voor machineoperators elke dag opnieuw weer een uitdaging om genoeg (kleine) series af te stellen zodat de CNC machines een hele nacht of weekend vooruit kunnen. Toen er nog geen OptiVice bestond waren onze eigen frezers een groot deel van hun tijd bezig met het afstellen van de machineklemmen. Tijd die onze frezers eigenlijk niet hadden. Daarnaast moesten ze ook nog het overzicht bewaren over alle afgestelde klemmen. Een klein denkfoutje is soms niet zonder gevolgen. Ook kostte elke klem opslagruimte in de robotcel, wat zich vertaalt in vloeroppervlakte.

  Zo startte BMO in 2017 met de ontwikkeling van de optimale machineklem: Zelfinstellend, centrisch, electrisch, draadloos én insteltijd nul. Geen eenvoudige opgave, maar een lange weg van vallen, en uiteraard telkens weer opstaan. Ik ben dan ook enorm trots op de bevlogenheid van het OptiVice-team en de positieve resultaten van de praktijktesten.

  Met de OptiVice ‘optivicen’ operators de insteltijd tot nul, wat zorgt voor rust en flow in het freesproces. Zo kunnen frezers waarde toevoegen, daar waar dat het belangrijkste is. Er kunnen meer- en kleinere series in één nacht of weekend onbemand, in één run, geproduceerd worden (Multi-Batch). Zonder dat het nodig is om voor elke serie een klem af te stellen. Én zonder hier overzicht op te houden. De OptiVice stelt moderne verspaners in staat personeelstekort te lijf te gaan door de tijd van hun CNC operators effectiever in te zetten.

  “Met de OptiVice voegt BMO weer een nieuwe bouwsteen toe aan de optimalisatie van haar autonoom verspanend ecosysteem.”

  Frank Biemans, Founder van BMO

  Staat uw bedrijf al op de wachtlijst?

  Waarom een wachtlijst?

  De interesse in de OptiVice blijkt groter dan verwacht. Tegelijkertijd bevindt de ontwikkeling zich nog in de laatste fase en willen we onder geen enkele voorwaarde indammen op onze premium kwaliteitstandaard. Om elk bedrijf een eerlijke kans te geven zijn we genoodzaakt een wachtlijst in te stellen.

  Wat houdt de wachtlijst in?

  Registratie van uw bedrijf op de wachtlijst kent geen verplichtingen en is gratis. Als abbonee van de officiële OptiVice-wachtlijst houden we u volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen terwijl we de laatste hand leggen aan deze innovatie. Als abonnee bent u straks de eerste die de OptiVice kan bestellen. Let op: leveringen zijn voorlopig gelimiteerd, dus registreer snel.

  Registreer uw bedrijf

  Registreer uw bedrijf op de wachtlijst en blijf direct op de hoogte over deze machineklem.

   We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen en nemen contact met u op wanneer uw bedrijf aan de beurt is. U kunt zich op elk moment gemakkelijk afmelden.

   The optiviced electric clamp

   Electrifying performance

   De next generation machineklem is electrisch: Betrouwbaar, verstelbaar, reguleerbaar én 4x energiezuiniger dan perslucht. Dankzij de precisie van elektrische servomotoren is de klem minder complex en nauwkeuriger instelbaar. Dat geldt zowel voor de klembreedte als voor de spankracht. Onder- of overklemming door schommelingen in luchtdruk zijn verleden tijd. De servomotoren zorgen voor een uiterst precieze instelling zonder spankrachtverlies. Daarnaast vormt de maximale druk van uw perslucht geen belemmering meer voor de maximale spankracht.

    

   Facts & Figures:

   Palletafmeting: 395 x 395 mm
   Laagste klemkracht: 500 Kg
   Hoogste klemkracht: 3.000 Kg
   Klemkracht instelbaar: Ja, in BMO-software
   Isolatieklasse: Volledig waterdicht (IP67)

   The new wireless workhorse

   No cables, no pipes, no limits

   Met geavanceerde accutechnologie elimineren we de noodzaak voor elke mediumdoorvoer. De krachtige batterij in de OptiVice laadt automatisch op in de robotcel, waardoor deze altijd klaar is voor gebruik. De BMO-Software stuurt de klem aan via een beveiligde Bluetoothverbinding. Met deze draadloze krachtpatser houden uw frezers tijd over voor het verder ‘optivicen’ van uw processen.

    

   Facts & Figures:

   Aantal cycli per acculading: 2.000 cycli
   Accuvermogen: 320 Wh
   Acculaadtijd van 0 tot 100%: 03:00 uur
   Luchtaansluiting: Geen

   Centric zero-point

   Centric clamping optiviced for automation

   OptiVice biedt de perfecte oplossing voor centrisch klemmen. Dankzij de nauwkeurige centriciteit ligt het nulpunt van elk werkstuk gelijk. Een must-have voor robotautomatisering. De robot gebruikt dit nulpunt namelijk om het hart van elk werkstuk in te zetten op exact hetzelfde nulpunt. Zo wordt de hoogst mogelijke inzet- én terugzetnauwkeurigheid bereikt.

    

   Facts & Figures:

   Centrische precisie: 10µm

   The ease of self-adjusting precision

   One clamp fits all

   Alle dimensies van uw werkstuk zijn al bekend in de BMO-Software. Zo stelt de OptiVice zichzelf in. De BMO-Software stuurt de klem draadloos aan via een beveiligde Bluetoothverbinding. Wanneer de robot het eerste werkstuk uit een serie in de OptiVice plaatst staan de bekken al gereed op precies de juiste afstand. Insteltijd: NUL!

    

   Facts & Figures:

   Insteltijd: 0 seconde
   Slag: 130 mm
   Verstelsnelheid: 1 mm / seconde
   Minimale productafmeting: 0 mm*
   Maximale productafmeting: 220 mm*

   * afhankelijk van gekozen bekken