Over BMO Automation

BMO Automation, Nederlandse producent en leverancier van automatiseringsoplossingen, is opgericht in 2008 met de gedachte dat belading van CNC draai- en freesbanken effectiever kon. De pro-loader wordt in dat jaar ontwikkeld en deze belaadt voornamelijk machines voor kleine- en middelgrote series.

Na een vliegende start is het al snel tijd voor uitbreiding van de productlijn. De markt vraagt om een robotcel die tegen lage kostprijs kleine series kan beladen. De Compact 20 robotcel is geboren. Tijdens de Techni-show in 2012 wordt een nieuwe robotcel geïntroduceerd. Het is een zeer compacte en mobiele robotcel en de MC5 wordt erg goed ontvangen tijdens de beurs.

Inmiddels zijn alle producten verdeeld in drie productlijnen, Iridium, Platinum en Titanium. Het aanbod in de productlijnen biedt BMO Automation de mogelijkheid op bijna elke vraag een antwoord te geven. Natuurlijk blijven we niet stilstaan en is onze R&D afdeling een belangrijk onderdeel van het bedrijf.

BMO Automation helpt uw wens om te zetten in een perfect passende automatiseringsoplossing. Uiteraard houden we rekening met alle factoren die hierbij van belang zijn.

Meer rendement uit uw machinepark met BMO Automation

Historie

2008
2010
2012
2013
2014
2008

Oprichting BMO Automation

De pro-loader is ontstaan en BMO automation richt zich sterk op productbelading voor kleine- en middelgrote series door eerste versie grafische bedieningssoftware met ladensysteem.

2010

De Compact 20 robotcel

De Compact 20 robotcel ontwikkeld door behoefte uit de markt aan lage kostprijs van het systeem voor kleine seriematige productie.

2012

Lancering MC5 robotcel

Deze zeer compacte mobiele robotcel voor kleine series en lage productgewichten is tijdens de techni-show succesvol geïntroduceerd. Tevens is de Compact 20 voorzien van palletmodule en jobmanager software.

2013

MT5 robotcel

BMO Automation start een nieuw productdesign. Tevens is de MT5 robotcel ontstaan evenals de HSL20 waarbij we een Hermle C22 machine zijdelings beladen.

2014

Nieuwe productlijn

Bestaande cellen in productlijnen Iridium en Platinum ingedeeld en de Titaniumserie toegevoegd. Deze cellen hebben de mogelijkheid pallets en producten te beladen tot 50 resp. 150Kg. Hierdoor heeft BMO Automation een ruim productenpakket waarbij voor elke vraag een goede oplossing geboden kan worden.

Klanten over BMO Automation

We, “Nordson Benelux b.v.” automated one of our 5 axis cnc milling machines with a robot cell from BMO. It was a turn key project, installed in 1,5 weeks. After the installation we run 5 unmanned night per week without any problems. BMO did a great job. We will do our next project with BMO fur sure. If you are interested, let me know and you may convince yourself.

Loek Claessens Manufacturing Manager at Nordson Corporation
Bekijk alle referenties

Wilt u meer informatie over onze diensten en producten?

Neem contact met ons op