Informatie

Ga óók productief aan de slag met een BMO Automatisering voor uw CNC machine! Heeft u een vraag, wilt u vrijblijvend advies? Of wilt u een demo ervaren? Bel naar +31 (0)495 729 640 of vul dan onderstaand uw gegevens in, en één van onze specialisten neemt spoedig contact met op!

  Waarom een CNC machine automatiseren met BMO Automation?

  Hogere productie-output

  Een gegarandeerd hogere output uit uw CNC machine

  Een gegarandeerd hogere output uit uw CNC machine door een automatisering van BMO Automation

  Met een automatisering kunt u de capaciteit van uw machinepark beter benutten. U kunt uw machines meer spindeluren laten maken zonder dat hiervoor extra operators nodig zijn. Door het koppelen van een BMO automatisering zult u de output van uw productie aanzienlijk zien toenemen.

  De uitdaging van iedere ondernemer in de verspanende industrie bestaat erin om de capaciteit van zijn machinepark ten volle te benutten. Dit kan door het inzetten van twee of zelfs drie ploegen, maar dan nog zal er veel stilstand zijn van uw CNC machines, terwijl de loonkosten wel zullen stijgen.

  Met CNC-automatisering kunt u de output van uw productie aanzienlijk verhogen.  Het seriewerk – zelfs voor kleine aantallen en enkelstuks – zijn door de BMO robotcel achter elkaar zonder tussenkomst van de operator uit te voeren.  De robot zorgt voor de belading en ontlading van uw draaimachine of freesmachine zodat stilstand wordt beperkt. Dat kan uiteraard niet enkel overdag, maar ook ‘s nachts of tijdens het weekend. Door te automatiseren verhoogt u het aantal spindeluren van uw draaimachine of freesmachine, en benut u een groter deel van de capaciteit van uw machinepark.

  Door CNC-automatisering in te zetten, kunt u er in slagen om meer te produceren aan een lagere kostprijs.  U zult dus niet enkel uw productie-output verhogen, maar ook uw omzet én uw winstmarges.

  Behaal hogere winstmarges op uw CNC machine door een lagere kostprijs

  Met de automatiseringen van BMO laat u uw CNC machine meer spindeluren maken zonder dat u hiervoor extra personeel hoeft in te zetten. De component manuren in uw kostprijs wordt aanzienlijk verlaagd. U produceert hierdoor voor een lagere kostprijs waardoor uw winstmarges aanzienlijk toenemen.

  Dankzij onze automatiseringsoplossingen kunt u uw CNC machine voortaan onbemand laten doorwerken. Dit kan niet alleen ’s nachts of in het weekend maar ook overdag zijn er nog vele productie-uren te winnen. U maakt hierdoor niet alleen beter gebruik van uw machinepark maar verhoogt ook de winstmarges op uw producten. Dankzij CNC-automatisering produceert u immers meer producten en kunt u ook meer factureren tegen lagere kosten.

  Doordat u direct na installatie hogere winstmarges kunt behalen verdient u de initiële investering in de automatisering op korte termijn terug. Hierdoor kunt u op de langere termijn een hogere winst behalen. Des te meer uren de BMO robot maakt des te hoger uw winst zal zijn.

  Lagere kostprijs

  Meer winst door een lagere kostprijs

  Toename van uw omzet

  Meer omzet door hogere productie en een lagere kostprijs

  Behaal een hogere omzet door meer te produceren tegen een lagere kostprijs

  Om de omzet uit uw CNC machine te verhogen kunt u ervoor zorgen dat deze meer spindeluren maakt of dat u gaat produceren tegen een lagere kostprijs. Een automatisering van BMO Automation biedt u deze mogelijkheden.

  Dankzij onze Platinum en Titanium serie kunt u uw CNC machine voortaan onbemand laten draaien. Niet alleen overdag, maar ook in de avond, in de nacht en het hele weekend door. Met een automatisering van BMO Automation bent u in staat om de volledige capaciteit van uw machinepark te benutten.

  Doordat de component manuren in uw kostprijs ook lager wordt kunt u bovendien een hogere winstmarge behalen. Met een automatisering kunt u meer produceren, tegen een lagere kostprijs, waardoor u ook uw algehele omzet verhoogt.

  Sneller leveren aan uw klanten door een korte doorlooptijd

  Doordat u met een automatisering van BMO een hogere output uit uw CNC machine kunt halen hebben producten ook een aanzienlijke kortere product doorlooptijd. Uw CNC machine maakt meer spindeluren per dag waardoor orders sneller worden geproduceerd.

  Praktijkvoorbeeld: U krijgt vandaag een order binnen van 100 stuks waarvoor 150 uur aan bewerking nodig zijn. Zonder automatisering en met één ploegendienst bent u 3 weken bezig om deze order af te handelen. Vergelijk dit naar de situatie met een BMO automatisering (24 uur productie per dag) en u kunt deze order binnen 1 week produceren en factureren.

  Voornamelijk in het weekend zijn er vele uren te winnen. Van vrijdagmiddag 17:00u tot en met maandagmorgen 07:00u zijn 62 beschikbare freesuren. In één weekend kunt u met automatisering meer spindeluren maken dan 1 operator kan in zijn gehele werkweek.

  Een kortere doorlooptijd biedt uw bedrijf doorgaans de volgende voordelen:

  • Bestellingen kunnen sneller geleverd worden aan uw klanten.
  • Er hoeven minder voorspellingen te worden gedaan over de toekomstige vraag.
  • Er is minder voorraad benodigd want u kunt snel de volledige order produceren.
  • Eventuele productiefouten komen sneller bij de kwaliteitscontrole en worden sneller opgemerkt.
  • Er is een beter overzicht omdat er minder producten op de vloer staan.

  Kortere product doorlooptijd

  Hogere capaciteit zorgt voor een snellere levertijd

  Snellere investerings- terugverdientijd

  Verdien uw investering in automatisering en CNC machine sneller terug

  Versnel uw terugverdientijd door automatisering van uw CNC machine

  Hoe snel u uw investering terug verdient is afhankelijk van hoe optimaal u gebruik maakt van CNC automatisering. Een simpele rekensom laat zien dat u niet alleen de aanschaf van de automatisering maar ook de aanschaf van de CNC machine sneller kunt terugverdienen.

  Het is berekend dat één operator gemiddeld 6 spindeluren per dag uit uw CNC machine kan halen. Door het integreren van een automatisering van BMO Automation kunt u maximaal 24 uur per dag de spindel van uw CNC machine laten draaien. Met andere woorden; door automatisering kunt u de capaciteit van de CNC machine beter benutten. Dit resulteert in een 4x hogere terugverdientijd van uw investering.

  Doordat de component manuren in uw kostprijs ook lager wordt kunt u bovendien een hogere winstmarge behalen waardoor de investering in uw machines nog sneller wordt terugverdiend.

  Dit is één van de vele voordelen van CNC-automatisering. Ontdek ook de andere voordelen.

  Wilt u uw eigen Return-On-Investment uitrekenen?

  Ga naar roi.bmoautomation.nl en bereken zelf hoe snel u uw investering kunt terugverdienen.

  Inspelen op marktveranderingen met een flexibele CNC automatisering

  De toekomst? U weet nu nog niet wat u over een half jaar, 3 maanden of over 2 weken gaat produceren. Uw orderportefeuille is deels gevuld maar de toekomst is nog onzeker dus u wilt soepel kunnen inspelen op een snel veranderende markt. Uw automatisering moet u hierin ondersteunen.

  Wenselijk is om verschillende formaten producten volcontinu, zonder tussenkomst van een operator, te kunnen produceren. Met een automatisering van BMO kunt u verschillende spanmiddelen op de machine wisselen en met behulp van de servogrijper kunt u vele productafmetingen beladen. U hebt hierdoor een zeer hoge flexibiliteit en bent niet aan een standaard gebonden.

  Een hoge flexibiliteit betekent ook dat u snel wilt inspelen op nieuwe orders zonder dat u kostbare spindeluren verliest. Om een hoge flexibiliteit te behalen is het noodzakelijk dat de omsteltijd, de tijd die nodig is om de CNC machine klaar te maken om een productiebatch te bewerken, tot een minimum wordt gereduceerd. Bij een automatisering van BMO Automation is deze omsteltijd minimaal. U kunt namelijk nieuwe jobs aanmaken terwijl de CNC machine gewoon in productie is. Daarnaast kunt u de productlades tijdens productie beladen en ontladen. U verliest hierdoor geen kostbare productietijd.

  Welke voordelen kan een hoge flexibiliteit van uw CNC automatisering u verder bieden?

  • Sneller inspelen op een snel veranderende markt.
  • Levertijd verkorten door flexibel automatiseren.
  • Snelle omsteltijd van producten.
  • Beter concurreren door een lagere kostprijs en korte levertijden.
  • Klaar voor de toekomst, u bent een innovatieve partner die blijft door ontwikkelen en niet stilstaat.
  Tevreden klant door een snelle levertijd

  U herkent het wellicht: op het eind van de dag komt er nog een late bestelling binnen. Een klant wilt enkele draaistukken of freesstukken zo snel mogelijk ontvangen. Tenzij u deze onderdelen op voorraad hebt liggen, wordt het laat vanavond, of u moet uw personeel vragen om overuren te draaien. Of wellicht nog erger u moet uw klant teleurstellen en verliest deze order.

  Maar dat is anders met een automatisering van BMO Automation waarbij u snel een hoge diversiteit aan nieuwe producten aan uw productieproces kunt toevoegen. Uw robot kan ’s nachts doorwerken, waardoor u de bestelling ’s morgens al klaar heeft. Uw klant is tevreden en u bent tevreden!

  Hoge flexibiliteit

  Speel snel in op een snel wisselende orderportefeuille door een hoge flexibiliteit

  Maatwerk mogelijkheden

  Mogelijkheid tot automatiseren van 2 CNC machines met 1 robot

  Kies de automatisering die het beste bij uw CNC machine past

  Geen enkel bedrijf is hetzelfde, iedere fabriek heeft zijn eigen specifieke automatiseringsbehoefte. Een standaardoplossing kan u verder helpen maar met een maatwerk oplossing haalt u de hoogste capaciteit uit uw CNC machine.

  BMO Automation bouwt standaardoplossingen maar door de vele unieke modulaire mogelijkheden is vrijwel geen enkele robot automatisering exact hetzelfde. Wij bieden u de mogelijkheid om middels onze modulaire mogelijkheden de robot automatisering samen te stellen die optimaal in uw behoefte voorziet. Indien wij met onze uitgebreide opties alsnog niet volledig aan uw wensen voldoen dan kunnen wij u ook een maatwerk oplossing aanbieden. Standaard op maat gemaakt.

  De automatiseringsoplossingen van BMO Automation kenmerken zich door de vele modulaire mogelijkheden. Een kleine selectie hieruit:

  • Koppelen aan 1 of 2 CNC machines
  • Pallet beladingsmodule
  • Wisselen van spantangen
  • Robot op track voor groter bereik
  • Omkeermodule t.b.v. zesvlak bewerking
  • Uitgebreide grijper mogelijkheden
  • Producten stapelen
  • Maatwerk rasters

  BMO Automation levert turnkey oplossingen aan een CNC machine

  Automatiseren is niet alleen het koppelen van een automatisering aan een CNC machine. Voor een succesvolle integratie van een CNC automatisering is het belangrijk dat de CNC machine en de automatisering perfect op elkaar zijn afgesteld, Hierbij moet u denken aan een correct werkend nulpuntspansysteem, de juiste spanmiddelen, een soepel werkende automatische deur en een volledig veilige CE-gecertificeerde integratie.

  Wij hebben middels jarenlange ervaring goede contacten opgebouwd met verschillende machinefabrikanten. De lijntjes zijn kort en door onze uitgebreide kennis kunnen wij zorgen voor een soepel integratie van de BMO automatisering aan uw CNC machine. Wij bieden niet alleen een automatiseringsoplossing maar ontzorgen u in het volledige traject. Dit doen wij door het leveren van turnkey oplossingen.

  Turnkey oplossingen

  Totaaloplossingen – productie direct na installatie

  Advies op maat

  CNC automatisering is een vak apart. Er zijn vele verschillende mogelijkheden wereldwijd te vinden en het is ingewikkeld zoeken naar de voor u geschikte oplossing. Dit hoeft u niet alleen te doen. Wij begeleiden u in dit volledige traject waarbij we een gericht advies op maat voor u maken. Mocht na een kennismakingsgesprek blijken dat wij geen oplossing voor u kunnen bieden dan adviseren wij u graag door naar partijen die u verder kunnen helpen. Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak met een van onze adviseurs.

  Als u kiest voor een automatiseringsoplossing van BMO Automation dan wordt u niet alleen onze klant maar dan wordt BMO Automation ook uw partner in productiviteit. BMO Automation is uw partner die niet alleen de verspanende industrie in al zijn facetten kent maar die ook continu met u meedenkt om de voor u meest geschikte oplossing aan te bieden.

  Samen streven we ernaar om meer output uit uw huidige machines te halen en kortere doorlooptijden te realiseren. Met onze op maat gemaakte oplossingen haalt u meer rendement uit uw machinepark.

  Neem vrijblijvend contact met ons op en laat u informeren over al onze mogelijkheden. BMO Automation heeft al vele bedrijven geholpen met hun zoektocht naar een oplossing. U kunt profiteren van al onze opgedane kennis en ervaring. Zelf komen we ook uit de maakindustrie en putten daarnaast uit de ervaring van onze gedreven en enthousiaste specialisten.

  BMO Automation helpt uw wens om te zetten in een perfect passende automatiseringsoplossing. Uiteraard houden we rekening met alle factoren die hierbij van belang zijn. Innovatie, betrouwbaar, passie en expertise zijn hierbij belangrijke kernwaarden.

  Nieuw! De Iridium serie!

  Compacte alleskunner voor draaimachines én freesmachines

  Met trots presenteren wij u de IRIDIUM serie. Hiermee wordt ons product portfolio verder uitgebreid met een compacte robotautomatisering.

  De nieuwe robotcel is verkrijgbaar als Sideloader en Frontloader en geschikt voor zowel het automatiseren van draaibanken én freesbanken.

  ROI Calculator

  Bereken zelf wat CNC automatisering u kan opleveren!

  Bereken snel, simpel en eenvoudig met onze ROI calculator welke rendementsverhoging u met een CNC automatisering van BMO Automation kunt behalen.

  Vul uw naam en e-mailadres in op roi.bmoautomation.nl en zie real-time wat CNC automatisering u kan opleveren!

  Robotcellen van BMO Automation

  Automatisering voor CNC machines
  Volcontinu productie van series en enkel stuks
  Standaard op maat gemaakt

  Partner in productiviteit