Informatie

Ga óók productief aan de slag met een BMO Automatisering voor uw CNC machine! Heeft u een vraag, wilt u vrijblijvend advies? Of wilt u een demo ervaren? Bel naar +31 (0)495 729 640 of vul dan onderstaand uw gegevens in, en één van onze specialisten neemt spoedig contact met op!

  Gespot op EMO Hannover: Hurco en BMO presenteren freesmachine met robotcel

  Hurco en BMO Automation presenteren freesmachine met robotcel

  HurcoHurco presenteerde op de EMO onder andere zijn VMX 30 Ui freesmachine gekoppeld aan een robotcel uit de BMO Titanium-series Ti50. En dat was een wereldpremière, want voor het eerst is Hurco in staat zijn freesmachines te koppelen aan een robotcel met flexibele mogelijkheden. En dat is allemaal te danken aan de nieuwe interface die de engineers in de Verenigde Staten hebben ontwikkeld. ‘Simpel gezegd betekent deze nieuwe interface dat in de combinatie machine-robotcel niet de machine de master is maar de robotcel. Dat betekent dat met deze interface elke verspaningsopdracht kan worden aangestuurd door de robot. De oude interface werkt batchgewijs, met de nieuwe interface kun je meerdere opdrachten flexibel achter elkaar bewerken’, weet Tom Arts, area sales manager Hurco.

  Door deze nieuwe interface kon Hurco met de freesmachine gekoppeld aan de robotcel van BMO Automation een oplossing bieden voor GeTech om zowel kleine series als enkelstuks door elkaar in zes vlakken te verspanen. ‘Met hulp van de engineers van Hurco in de Verenigde Staten is het gelukt om aan de wensen van GeTech te voldoen’, aldus Frank Biemans, directeur van BMO. De combinatie Hurco VMX 30 Ui en BMO Titanium Ti50 zoals die op de EMO stond is verkocht en wordt deze week afgeleverd bij GeTech in Westerbork. Getech gaat de machinecombi inzetten voor het verspanen van controlemallen die leidingsystemen voor de automobielindustrie controleren op de juiste maatvoering. Zo’n controlemal kan zo maar bestaan uit een vijftigtal verschillende aluminium controleblokken. Met de nieuwe freesmachine, robotcel en interface is het nu mogelijk elk blokje afzonderlijk te handlen en te bewerken zonder onderbreking, als het nodig is 24/7. De blokjes op een pallet in de robotcel worden gescand en wijst aan de hand van de afmetingen het juiste verspaningsprogramma toe aan de freesmachine. Het blokje wordt in de freesmachine ingespannen en op maat gefreesd waarna het volgende blokje kan worden bewerkt.

  Dit artikel verscheen eerder in Handelskrant Vraag en Aanbod

  Naast het automatiseren van een Hurco machine heeft BMO Automation in het verleden machines van vele andere merken van een automatiseringsoplossing voorzien (DMG, Hermle, Mazak enz.) Neem contact met ons op en laat u informeren of ook uw machines geautomatiseerd kunnen worden.