Informatie

Ga óók productief aan de slag met een BMO Automatisering voor uw CNC machine! Heeft u een vraag, wilt u vrijblijvend advies? Of wilt u een demo ervaren? Bel naar +31 (0)495 729 640 of vul dan onderstaand uw gegevens in, en één van onze specialisten neemt spoedig contact met op!

Bedrijfsnaam

Maak uw keuze
Gelieve mij terug te bellenInformatieDemo aanvraagROI calculatie

Matsuura met BMO titanium series robot automatisering

Brans Metaalbewerking is specialist in de productie van hoogwaardige fijnmechanische precisie onderdelen en modules. Een team van vakkundig opgeleide en gemotiveerde medewerkers, in combinatie met een geavanceerd machinepark.

Zij beschikken over een Matsuura MAM72-25V een 5-assige machine met een geïntegreerde pallet wisselaar voor 10 pallets. Deze palletwisselaar heeft een kleine capaciteit, hetgeen ook geldt voor de  opspantafel van Ø 170 mm. Het bereik van de machine wordt hierdoor niet optimaal gebruikt. Deze conclusie kwam uit het overleg met de klant naar voren. De CNC machine had verder de juiste configuratie voor het verwerken van high-mix low-volume product series.

High mix low volume

In overleg werd besloten om deze palletwisselaar van de machine af te halen en er een Titanium 50 aan te plaatsen met pallet- en producthandling. Kijkende naar het beschikbare machinepark en de workflow bleek dat er een 2de CNC machine, een 3-assige Matsuura, ook gekoppeld kon worden aan de Ti50. Hierdoor wordt de robotcel optimaal benut en is de investering over 2 machines verdeeld.

Beide machines zijn nu voorzien van pallet- en producthandling waardoor een hoge mix van producten en pallets beladen mogelijk is.

Ook de bestaande HSK opname op de tafel is vervangen door een modulair Schunk 0-spansysteem.

brans-metaalverwerking-header200

Voordelen van de BMO Titaniumserie:

  • 2 machines beladen met 1 robot
  • Verschilllende palletformaten random beladen en opslaan
  • Zowel product- als palletbelading
  • Verschillende producten random beladen door BMO Jobmanager software
  • Ready to connect industrie 4.0
  • Ongeëvenaarde insteltijden, minder dan 1 minuut
  • Geen mechanische grijper verstelling door automatisch instellende grijpers
  • Mogelijkheid tot 6 vlaks bewerking d.m.v. omkeer module
  • Geen robotkennis nodig om robot in te stellen

 

Matsuura robot automation

Menu