Informatie

Ga óók productief aan de slag met een BMO Automatisering voor uw CNC machine! Heeft u een vraag, wilt u vrijblijvend advies? Of wilt u een demo ervaren? Bel naar +31 (0)495 729 640 of vul dan onderstaand uw gegevens in, en één van onze specialisten neemt spoedig contact met op!

  Klantverhaal: Draline kiest machines voor 24/7 productie

  In lijn met haar visie en groeiambities heeft Draline in de afgelopen periode fors geïnvesteerd in nieuwe machines. Het bedrijf, gespecialiseerd in hoogwaardige precisie verspaning, heeft in nauwe samenwerking met de leveranciers DMG MORI en BMO Automation de capaciteit verder opgevoerd om nog beter te kunnen voldoen aan klantspecifieke wensen.

  Mark Linders, directeur van Draline, is gedecideerd om zijn klanten optimaal te kunnen bedienen. “ Wij willen het vertrouwen in ons bedrijf blijven waarmaken. Door permanent vakwerk te leveren, flexibel in te spelen op nieuwe ontwikkelingen en mee te denken in ontwerpprocessen.  Door passend te investeren in deze nieuwe machines kunnen wij ons uitstekend imago nog verder uitbouwen. ”Wat terdege meespeelt is de mogelijkheid om deels over te schakelen naar manloze productie. Mark: “We hebben al een tijd te maken met een behoorlijke krapte op de arbeidsmarkt. Omdat we ons blijven richten op omzetgroei en de speed-to-market cruciaal is, bieden deze machines de mogelijkheid om manloze productie te realiseren. Daarmee neemt de flexibiliteit toe en kunnen steeds meer producten daadwerkelijk 24/7 geproduceerd worden”. In 2016/2017 is de nieuwe versie van de CAD/CAM software geheel nieuw geïmplementeerd als voorbereiding op de investeringen in de machines. Hierdoor worden nieuwe frees strategieën toegepast en ontstaat er behoefte aan meer en ook andere tooling en een oplossing  voor spanenafvoer.

  BMO Platinum 50 and DMU50
  De BMO Platinum 50 en de DMG MORI DMU50 bij Draline

  Ook ’s nachts

  Om zeker te zijn, dat de juiste keuzes werden gemaakt heeft Mark al in een vroegtijdig stadium contact opgenomen met Walther Kokx van DMG MORI en William van Breugel van BMO Automation. Belangrijk daarbij waren zijn eerdere uitstekende ervaringen met beide partijen. Er wordt geluisterd en gedacht in oplossingen die stabiliteit en bedrijfszekerheid garanderen, ook in de nachtelijke uren. Omdat Draline ook meerdere kleine series maakt, zochten ze een robot automatisering die het aankan om meerdere verschillende taken achter elkaar te laten uitvoeren. Al snel kwamen geschikte oplossingen in beeld. DMG MORI  onderzocht voor een aantal producten de tijdsduur van de productie. Zo kon een bewuste keuze worden gemaakt, welke machines een passende oplossing bieden. Dat werden de NLX 2500SY-700 en de DMU 50 3rd Generation. De NLX 2500SY-700 is bedoeld voor hightech en hoogwaardige precisieproducten. Draline koos de DMU 3rd generation vooral omdat deze een sterke freesspindel met bijzonder koelsysteem heeft, evenals lineaire geleidingen en een zwenkrondtafel voor langdurig hoge nauwkeurigheid. Verder is er een universele automatiseringsinterface met koppeling naar Job Management en de nieuwste besturingstechnologie.

  Pallet- en productbelading

  De gebruiksmogelijkheden zijn nog vergroot doordat BMO Automation de Platinum 50 leverde. Deze robot is een combinatie van pallet- en productbelading om meerdere verschillende series van producten door elkaar heen te automatiseren. Zo is 24/7 productie van verschillende productseries mogelijk. Door de 8 palletposities (palletformaat 395×395) worden meerdere opspanningen door de robot in de machine geplaatst en kunnen onbemand meerdere productformaten worden bewerkt en achter elkaar worden afgehandeld. De BMO-robot belaadt de pallets en producten via de zijkant van de machine, waardoor de voorzijde toegankelijk blijft. Om optimale flexibiliteit te garanderen is de robot uitgerust met een tweepunts parallelgrijper met daarop de BMO servobekken. Via de BMO Intelligent Control Software kan de operator met een simpele handeling het formaat van het product ingeven, waarna de servogrijper zich automatisch instelt. Hierdoor worden producten in een bereik van 0 t/m 164 mm of 109 t/m 274 mm gegrepen zonder tussenkomst van de operator.

  BMO Platinum 50 - DMU50 grijper
  De BMO Platinum 50 is voorzien van de BMO servogrijper waarmee producten in verschillende diameters, zonder tussenkomst van de operator worden opgepakt.

  Verwachtingen waargemaakt

  Draline koos voor een 4-voudig nulspansysteem met mediumdoorvoer en pallets met daarop machineklemmen. Om zonder robot deze spanmiddelen te bedienen zorgen twee integratiekits dat de machineklem en nulspansysteem ook handmatig kunnen worden aangestuurd. “Uit de eerste resultaten blijkt dat de verwachtingen geheel worden waargemaakt,” stelt Linders.

  Draline - DMG MORI - BMO Automation
  Mark Linders (Draline), Walther Kokx (DMG MORI) en William van Breugel (BMO Automation) voor de nieuwe combinatie DMG MORI DMU50 en BMO Platinum 50.