Informatie

Ga óók productief aan de slag met een BMO Automatisering voor uw CNC machine! Heeft u een vraag, wilt u vrijblijvend advies? Of wilt u een demo ervaren? Bel naar +31 (0)495 729 640 of vul dan onderstaand uw gegevens in, en één van onze specialisten neemt spoedig contact met op!

  Bedrijfsnaam

  Maak uw keuze
  Gelieve mij terug te bellenInformatieDemo aanvraagROI calculatie

  Automatiseren? Optimaliseer het interne proces

  In tijden van onzekerheid past het niet bij alle bedrijven om te investeren in nieuwe machines en het uitbreiden van het machinepark. Vaak wordt er eerst gekeken naar het interne proces en hoe dit kan worden verbeterd. Waar kan binnen het bedrijf zelf nog winst behaald worden? Kleine verbeterpunten die in de organisatie bekend zijn maar waar voorheen vaak niet de tijd voor werd genomen om deze aan te pakken. Bestaande machines waar meer in zit maar waar niet de tijd voor is om deze te optimaliseren omdat er productie mee gemaakt wordt. Het uitbreiden van het eigen portfolio om een ander marktsegment te kunnen bestrijken. Groei die van binnenuit komt. Is automatiseren een optie?

  aantonen bestaande CNC machine automatiseren
  Ook oudere CNC Machines kunnen eenvoudig worden geautomatiseerd door BMO Automation

  Een herkenbaar verhaal binnen jouw bedrijf?

  Tijdens de huidige pandemie zijn dit veel terugkomende reacties die wij horen bij bedrijven als we vragen hoe ze met de situatie omgaan. Zelf kijken we bij BMO ook naar het interne proces en hoe we dit kunnen verbeteren. Ook bij ons zusterbedrijf BMO Precision Parts zijn hier al enkele stappen genomen om meer output uit het huidige machinepark te halen. Kleine software updates en mechanische modules hebben geleid tot meer mogelijkheden waardoor zij een breder marktsegment kunnen bedienen. Van een vacuüm grijper tot nieuwe freeshouders. Van nieuwe centrische grijpervingers tot het bewerken van ronde producten op een freesmachine middels een hydraulisch drieklauw op een pallet. Procesoptimalisatie en capaciteit verbredend.

  Automatiseren van bestaande machines

  Het klinkt logisch maar is niet altijd voor de hand liggend. Heb jij er al eens over nagedacht? De CNC machine in je werkplaats daar zit veel meer in! De investering is reeds gedaan met een ingecalculeerde terugverdientijd. Met een automatisering behaal je meer output, meer efficiëntie en meer flexibiliteit. In één woord? Méér rendement. De investering in de CNC machine kan zelfs versneld terugverdiend worden. En wat te denken van het uurtarief waartegen je middels automatisering kunt produceren en dus kunt doorberekenen in je kostprijs? De eigen concurrentiepositie wordt sterker en wellicht zijn er nieuwe markten te betreden die door een lager uurtarief en snellere doorlooptijd ineens bereikbaar zijn.

  Kan ik mijn huidige CNC machine automatiseren?

  Met retrofit toepassingen is het vrijwel altijd mogelijk om een bestaande CNC machine te automatiseren. Van een automatische deur inbouwen tot het voorzien van luchtdoorvoer op de machinetafel. Een technische belemmering is er vrijwel niet, wellicht wel een bijhorend kostenplaatje die de ROI calculatie een ongunstige kant op kan sturen. De bestaande machine is vaak niet gekocht met het idee om te gaan automatiseren en beschikt doorgaans over een lagere gereedschapscapaciteit. Bij een nieuwe aankoop kies je vaak bewust voor een groot gereedschapsmagazijn. Maar dit hoeft niet persé een belemmering te zijn voor automatiseren. Er zijn veel verschillende frees technische trucs om met een beperkt aantal gereedschappen toch meerdere productseries te kunnen produceren.

  Ongeacht of automatisering de sleutel is voor groei binnen het bedrijf is het altijd goed om alle opties af te wegen. Kijk goed naar het interne proces en probeer iedere optimalisatie die uitgevoerd kan worden ook te ondernemen.

  Menu