Informatie

Ga óók productief aan de slag met een BMO Automatisering voor uw CNC machine! Heeft u een vraag, wilt u vrijblijvend advies? Of wilt u een demo ervaren? Bel naar +31 (0)495 729 640 of vul dan onderstaand uw gegevens in, en één van onze specialisten neemt spoedig contact met op!

Bedrijfsnaam

Maak uw keuze
Gelieve mij terug te bellenInformatieDemo aanvraagROI calculatie

Kick-off SMART Machining Platform bij BMO

Kick-off SMART Machining Platform bij BMO

Tijdens de eerste workshop van het SMART Machining Platform was ook journalist Franc Coenen aanwezig die het onderstaande artikel schreef. Onderstaand artikel staat ook op de website Made-in-Europe.

Medewerkers van de tien bedrijven die samen het Smart Machining Platform presenteren, hebben bij BMO Precision Parts live gezien hoe de smart factory er uit ziet. Afgelopen week vond bij dit zusterbedrijf van BMO Automation de kick-off voor de presentatie op de TechniShow 2020 plaats.

SMP BMO Automation workshop

“Met IT-oplossingen realiseren we een significante verbetering in ons proces. Niet alleen qua snelheid, ook qua foutkans die aanzienlijk lager is”, zo maakt Frank Biemans, directeur-eigenaar van BMO Precision Parts en BMO Automation in twee zinnen duidelijk wat de meerwaarde van digitalisering van je hele productieproces is. Het verspanend zusterbedrijf van BMO Automation heeft eind vorig jaar het nieuwe pand in gebruik genomen, waarin de twee bedrijven nu onder een dak zitten. Dat was vorige week de locatie bij uitstek voor de kick-off voor de presentatie van het Smart Machining Platform op de komende TechniShow 2020.

Aan de gang gaan met Industrie 4.0

Momenteel werken 10 bedrijven samen in dit platform. Haimer, BMO Automation, MKG, Mitutoyo, Schunk, SupplyDrive, Iscar, Heidenhain, CNC Consult en DMG Mori. Op de TechniShow tonen ze op een speciale stand hoe de verspanende fabriek er uit ziet als je alle stappen in het proce. Van orderintake tot en met het meten en gereedmelden van orders. Digitaal aan elkaar koppelt en vergaand automatiseert met moderne IT technologie. “De belangrijkste doelstelling is dat we de markt informeren en in beweging zetten. Zodat bedrijven eindelijk met Industrie 4.0 aan de gang gaan”. Zo zei Maarten van Teeffelen (CNC Consult) het in de kick-off bijeenkomst voor meer dan 40 medewerkers van de tien bedrijven.

SMP BMO Automation

Foutkans reduceren

Bij BMO Precision Parts is het hele proces gedigitaliseerd. Dat begint bij de orderintake in het MKG ERP-pakket, waarmee men het handmatig intikken van elke orderregel voorkomt. De foutkans tot nul reduceert omdat het systeem automatisch zaken controleert. Zodra de order wordt vrijgegeven voor productie wordt alle info geborgd in het PDM systeem. Dat is de centrale plek in de werkplaats waar alle stamdata hoe een product gemaakt geborgen wordt. Voor alle stappen van werkvoorbereiding, gereedschapbeheer, instellen en meten worden deze data gebruikt. In het Limburgse bedrijf verloopt de communicatie door de hele fabriek inmiddels papierloos.

Het Smart Machining Platform vind je op de TechniShow in hal 10

SMPT-deelnemers-Middel-2

Menu