Alzmetall GS 600/5-T aan een BMO Platinum 50 Sideloader

De BMO Platinum 50 Sideloader is aan de ene zijde gekoppeld aan een Alzmetall GS 600/5-T en aan de andere kant aan een Hedelius Acura 65 EL. De klant heeft gekozen voor de modules pallet en product belading waardoor de 5-assige freesmachine van Alzmetall van pallets en losse ruw materialen door de robot wordt voorzien. De Alzmetall is door BMO van een automatische zijdeur voorzien om een volledige autonome en veilige toegang mogelijk te maken.

Volcontinu productie is mogelijk doordat gekozen is voor de BMO Jobmanager. Deze door BMO ontwikkelde software voegt extra functionaliteit toe aan de machinecombinatie doordat hiermee de robot meerdere jobs achter elkaar kan uitvoeren. Hierdoor is 24/7 productie mogelijk aangezien de robot meerdere productseries achter elkaar kan laten bewerken zonder enige interventie van de operator. De klant heeft hierdoor een hogere flexibiliteit verkregen en behaalt een aanzienlijk hogere output uit zijn CNC machines. Een onmisbare functionaliteit om de volledige potentie van de machines-robot combinatie te benutten.

BMO Automation heeft beide CNC machines van een eigen nulpuntspansysteem voorzien. Ook de pallets, machineklemmen, gripbekken zijn van eigen makelaardij. Extra opties die de klant gekozen heeft zijn een programmeerbare grijperdruk, mailmodule, Tool Lifetime Management en een dubbele parallelgrijper met de befaamde servobekken.

Klik hier voor technische specificaties over de Alzmetall GS-600/5-T.