Informatie

Ga óók productief aan de slag met een BMO Automatisering voor uw CNC machine! Heeft u een vraag, wilt u vrijblijvend advies? Of wilt u een demo ervaren? Bel naar +31 (0)495 729 640 of vul dan onderstaand uw gegevens in, en één van onze specialisten neemt spoedig contact met op!

  BMO Smart Solutions

  Bij BMO kunt u terecht met al uw vraagstukken over de verspanende industrie. Hierbij kunnen wij u gericht adviseren door de jarenlange expertise die wij hebben opgedaan bij de verschillende bedrijven die de naam BMO dragen. BMO Automation is sinds 2008 gespecialiseerd in het bieden van automatiseringsoplossingen voor het beladen van CNC draaibanken en freesbanken. BMO Precision Parts heeft zich vanaf 2005 gespecialiseerd op het gebied van verspanende werkzaamheden in de metaalsector. Van onze klanten krijgen we steeds vaker de vraag of het mogelijk is om meer inzage te krijgen in het totale productieproces in de fabriek. Dit heeft geleid tot het opzetten van BMO Smart Solution.

  BMO Smart Solutions is een bedrijf dat software ontwikkelt om uw bedrijfsprocessen te ondersteunen. Ook geeft het u inzicht in uw productie omgeving zodat u meer productiviteit creëert. De BMO Xenon software is het eerste product dat is ontwikkeld en wat direct heeft geleid tot een nominatie voor de TechniShow Innovation Awards 2018. Tijdens de TechniShow zal de wereldwijde primeur plaatsvinden van de genomineerde BMO Xenon software.

  Smart Industry 4.0

  De BMO Xenon software heeft alles te maken met Smart Industry 4.0: de meest uiteenlopende data van de CNC machines binnen een verspanende fabriek worden verzameld en gekoppeld. Dat geeft real-time inzicht in het totale productieproces. Hierdoor is in één oogopslag zichtbaar van welke machines de spindels draaien, hoe de gemiddelde bezetting is, of men voor- of achterloopt op de planning en welke machine het beste presteert afgezet tegen de voorcalculatie. De productie verloopt op deze manier slimmer en sneller, waarbij de productiecapaciteit wordt geoptimaliseerd. Bijzonder aan Xenon is dat de monitoringsoftware data kan lezen uit elke besturing, ongeacht de leeftijd van de machine.

  Aanvullend biedt Xenon de mogelijkheid om ook de data uit het ERP-systeem te halen en te koppelen. Door het koppelen van de ERP data aan de real-time status van de fabriek kan er een vergelijking gemaakt worden hoe het zou moeten zijn (calculatie) en zoals het daadwerkelijk verloopt (productie in fabriek). Hierdoor is het mogelijk om met een paar muisklikken alle oorzaken van storingen te genereren, een zogenaamde issuelist. In deze issuelist kan het verschil staan van voorcalculatie en de werkelijke calculatie. Door de Xenon software kan de ondernemer knelpunten sneller detecteren en oplossen.

  BMO-DMU60-Xenon-Software-cnc-machine

  Van ‘reactive’ naar ‘predictive’ systeem

  Wat BMO Xenon uniek maakt is dat aan de hand van alle actuele én de historische data voorspellingen gedaan kunnen worden. Zo kan de overstap gemaakt worden van een ‘reactive’ naar een ‘predictive’ systeem. Hierdoor kan voorspeld worden of een bewerking op tijd klaar is met als voorbeeld dat de zaagstukken voor de volgende opdracht ook al tijdig klaar kunnen worden gelegd. Xenon zorgt ervoor dat alles op elkaar aansluit, interne just-in-time-delivery, door beter te plannen en de werkstromen te structureren. Doel is om het productieproces zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Wanneer het productieproces zo soepel mogelijk verloopt kan er méér capaciteit uit de beschikbare middelen worden gehaald. Het bieden van inzicht in het productieproces is de toegevoegde waarde. Door deze toegevoegde waarde kan de fabriek, mét de huidige beschikbare machines, nog beter kan presteren.

  De BMO Xenon software kan betiteld worden als een productie-data-managementsysteem. Met Xenon als centrale regelunit van het bedrijf kan de fabriek van de toekomst worden ingericht. De automatiseringsoplossingen die BMO Automation produceert kunnen ook binnen de Xenon Software gekoppeld worden. Met de toevoeging van robots kan het productieproces nog verder geoptimaliseerd worden. Dat maakt BMO tot uw partner in productiviteit.

  Smart Solution BMO