Pallet of product belading? Waarom niet beide?!

Vanuit de markt krijgen we regelmatig deze vraag wat productiever is bij het automatiseren van een CNC machine. Beladen van losse producten of beladen van pallets?

Het antwoord is voor iedere situatie anders. Wat wij echter tegenkomen is dat in de meeste gevallen de combinatie van product en pallet belading de beste oplossing is. Waarom uzelf limiteren en de kans op hoge flexibiliteit laten lopen?

De toekomst? U weet nu nog niet exact wat u over een half jaar, 3 maanden of over 2 weken gaat produceren. Uw orderportefeuille is deels gevuld maar de toekomst is nog onzeker dus u wilt soepel kunnen inspelen op een snel veranderende markt. Uw automatisering moet u hierin ondersteunen. Door te kiezen voor zowel pallet als product belading blijft u deze flexibiliteit houden. Bovendien kunt u door palletwisseling ook de spanmiddelen op de CNC machine automatisch door de robot laten vervangen. Hierdoor kunt u diverse formaten producten volcontinu, zonder tussenkomst van een operator, produceren.

Wilt u klaar zijn voor de toekomst? Een hoge flexibiliteit behouden en niet aan één standaard gebonden zijn? Ons advies is om dan te kiezen voor pallet én product belading.

Automation of Pallet loading CNC Machine

De robot kan zowel pallets met daarop spanmiddelen alsook pallets met daarop een opgespannen product wisselen.

 

De robot kan uiteraard ook producten op de spanmiddelen wisselen. Hier ziet u een dubbele parallelgrijper waarin het nieuwe product vliegensvlug wordt omgewisseld met het gefreesde product.

 

Menu