BMO lanceert Xenon software op TechniShow

Tijdens de TechniShow (20-23 maart in Jaarbeurs Utrecht) is de wereldwijde primeur van de BMO Xenon software. Met dit product heeft BMO Automation uit Nederweert zich ook ingeschreven voor één van de awards op de TechniShow en zijn we ook genomineerd.

De BMO Xenon software heeft alles te maken met Smart Industry 4.0: de meest uiteenlopende data van de CNC-machines binnen een verspanende fabriek worden verzameld en gekoppeld. Dat geeft real time inzicht in het totale productieproces. ‘Zo kan slimmer en sneller geproduceerd worden. De productiecapaciteit wordt geoptimaliseerd’, aldus ceo Frank Biemans van BMO Automation. Aanvullend biedt Xenon de mogelijkheid om ook de data uit het ERP-systeem te halen en te koppelen. Vervolgens kunnen aan de hand van alle actuele en historische data voorspellingen gedaan worden. Zo kan de overstap gemaakt worden van een reactief naar een predictief systeem.

Smart Solution BMOBMO Automation deelt de stand op de TechniShow 2018 met Yaskawa, leverancier op het gebied van drives en motion control. BMO presenteert naast de BMO Xenon Software ook de BMO Titanium 180 Robotcel, een flexibel systeem met een ongekend hoge capaciteit voor palletbelading, al dan niet te combineren met productbelading, en de nieuwste BMO Platinum 24F. Die tweede is specifiek ontwikkeld voor het automatiseren van draaibanken. De Pt24F is uitgerust met een volautomatisch spantangwisselsysteem waardoor verschillende producten met verschillende diameters door elkaar heen volledig automatisch geproduceerd kunnen worden.

 

Menu