BMO Automation toont op METAVAK TechnoSquare mogelijkheden CNC automatisering

BMO Automation laat op het METAVAK Technosquare een BMO Platinum 50 zien die is gekoppeld aan een DMU50. De hoogwaardige automatisering van BMO zal de combinatie product- én palletbelading demonstreren waarmee een continue autonome 24/7 productie mogelijk is.

 Succesvolle combinatie Platinum 50 en DMU50

William van Breugel, accountmanager Nederland van BMO Automation, geeft aan dat de combinatie van een Platinum 50 en een DMG MORI DMU50 zich inmiddels bewezen heeft als een zeer succesvolle en toereikende oplossing. ‘Inmiddels hebben we deze combinatie al een aantal keer geïnstalleerd en van onze klanten krijgen we veel positieve reacties. Vooral als de DMU50 uitgerust is met een groot gereedschapsmagazijn komt de combinatie goed tot zijn recht. Waarom? Des te meer gereedschappen des te meer verschillende unieke producten er volcontinu door elkaar heen geautomatiseerd kunnen worden. Laat je niet beperken door te weinig gereedschappen in je CNC machine. We hebben verschillende klanten die zo zeer kleine seriegroottes en zelfs enkelstuks automatiseren. Make-to-order behoort zo tot de mogelijkheden.’

BMO Platinum 50 & DMG MORI DMU50

Titanium serie

Naast de Platinum serie biedt BMO Automation ook de grotere Titanium serie aan. ‘In principe verschillen de automatiseringen weinig van elkaar, ze zijn beide specifiek ontworpen voor pallet- en productbelading, de Titanium serie is echter de grote broer van de Platinum serie aangezien er tot maximaal 100 pallets aan opslagruimte is’ aldus William van Breugel. ‘De CNC verspaner die grotere producten wil beladen komt al snel uit bij onze Titanium serie. Met een robot van 50, 180, 230 of zelfs 500 kg biedt BMO voor ieder een oplossing’.

 

De robot automatiseringen van BMO Automation bevinden zich aan de top van de automatiseringsmarkt. High-end oplossingen, bedoeld voor de verspaner die kwaliteit wil en zekerheid dat zijn machines vele onbemande uren zonder storingen draaien. Gespecialiseerd in product- én palletbelading in één autonoom proces waarbij verschillende batches zonder tussenkomst van de operator geautomatiseerd worden. Met uitgebreide innovatieve opties loopt de fabrikant uit Nederweert al jaren voorop in de markt.

Menu