Bezoek BMO op de Technishow 2018 op stand 10.D014

Van 20 tot en met 23 maart zal BMO Automation aanwezig zijn op de Technishow 2018. Deze technische topbeurs biedt het “grootste en meest complete platform voor de maakindustrie van de Benelux.” Zeer zeker een bezoek waard!

Uiteraard stelt een beurs weinig voor zonder de juiste bezoekers. Dat is de reden dat wij u van harte uitnodigen om een kijkje te komen nemen. Wij ontvangen u graag tijdens één van de beursdagen op onze BMO stand in hal 10. Via onderstaande link kunt u zich registeren voor gratis toegangstickets.

Registreer gratis

BMO introduceert monitoringssoftware Xenon op Technishow

Tijdens de TechniShow is de wereldwijde primeur van de BMO Xenon software. Met dit product dingt BMO Automation uit Nederweert ook mee naar één van de Technishow awards. De BMO Xenon software heeft alles te maken met Smart Industry 4.0: de meest uiteenlopende data van de CNC-machines binnen een verspanende fabriek worden verzameld en gekoppeld. Dat geeft real-time inzicht in het totale productieproces. Zo kan slimmer en sneller geproduceerd worden waarbij de productiecapaciteit wordt geoptimaliseerd. Aanvullend biedt Xenon de mogelijkheid om ook de data uit het ERP-systeem te halen en te koppelen. Vervolgens kunnen aan de hand van alle actuele en historische data voorspellingen gedaan worden. Zo kan de overstap gemaakt worden van een reactief naar een predictief systeem. Wij ontvangen u graag op onze stand om u hier verder over te informeren.

Smart Solution BMO

Nieuwe Platinum 24F met geautomatiseerde spantangenwisselingen

Op de Technishow presenteren wij onze nieuwste Platinum 24F robotcel die specifiek ontwikkeld is voor het automatiseren van draaibanken. Deze automatiseringsoplossing is voorzien van een Hainbuch spantangen systeem. Dit is een primeur want voor het eerst in Nederland worden deze spantangen automatisch uitgewisseld door een robot. Voorheen kon dit alleen handmatig maar BMO Automation heeft het mogelijk gemaakt dat deze spantangenwisseling automatisch door de robot wordt uitgevoerd. Voordeel hiervan is dat verschillende producten, met verschillende diameters, door elkaar heen volledig automatisch geproduceerd kunnen worden. Door de CNC draaibank te koppelen aan de Pt24F wordt de productiviteit van de draaibank aanzienlijk vergroot en kan er onbemand de hele nacht of weekend door productie gedraaid worden. BMO Automation loopt in de ontwikkeling van CNC automatisering continu voorop op de concurrentie en zet hiermee een volgende grote stap op het gebied van draaibank automatisering.

Titaniumcel biedt ongekende capaciteit

Op de Technishow zal ook de zeer robuuste robotcel uit de Titanium serie komen te staan. Dit is een zeer flexibel systeem geschikt voor palletbelading maar ook te combineren met productbelading. Het systeem maakt het mogelijk om met één of twee CNC machines enkel stuks maar ook kleine series random, volcontinu te produceren. De Ti180 biedt de ondernemer een uitzonderlijke hoeveelheid aan capaciteit. De Titanium serie biedt ruimte voor 100 palletplaatsen en 7 productlades van 1600x600mm. De Titaniumserie kan voorzien worden van een robot met een handlingcapaciteit van 50 t/m 500 kg. Gekoppeld aan de unieke én zelf ontwikkelde servogripper van BMO Automation kunnen verschillende series van producten door elkaar heen beladen worden. Volcontinu productie het hele weekend door is met deze krachtpatser geen enkel probleem.

Registreer gratis