BMO Automation genomineerd voor TechniShow Innovation Awards 2018

Bij BMO Automation zijn we continu bezig met innoveren en het verbeteren van onze producten. Hier wordt dan ook veel tijd aan besteed, het is extra mooi als deze inspanningen ook beloond worden met de nominatie van de BMO Xenon software voor de TechniShow Innovation Awards 2018. Tijdens de TechniShow zal de wereldwijde primeur plaatsvinden van de genomineerde BMO Xenon software.

Smart Industry 4.0

De BMO Xenon software heeft alles te maken met Smart Industry 4.0: de meest uiteenlopende data van de CNC-machines binnen een verspanende fabriek worden verzameld en gekoppeld. Dat geeft real-time inzicht in het totale productieproces. Hierdoor is in één oogopslag zichtbaar van welke machines de spindels draaien, hoe de gemiddelde bezetting is, of men voor- of achterloopt op de planning, welke machine het beste presteert afgezet tegen de voorcalculatie. Zo kan slimmer en sneller geproduceerd worden waarbij de productiecapaciteit wordt geoptimaliseerd. Bijzonder aan Xenon is dat de monitoringsoftware data kan lezen uit elke besturing, ongeacht de leeftijd van de machine.

BMO Xenon

Aanvullend biedt Xenon de mogelijkheid om ook de data uit het ERP-systeem te halen en te koppelen. Door het koppelen van de ERP data aan de real-time status van de fabriek kan er een vergelijking gemaakt worden hoe het zou moeten zijn (calculatie) en zoals het daadwerkelijk verloopt (productie in fabriek). Hierdoor is het mogelijk om met een paar muisklikken alle oorzaken van storingen te genereren, een zogenaamde issuelist. In deze issuelist kan het verschil staan van voorcalculatie en de werkelijke calculatie. Door de Xenon software kan de ondernemer knelpunten sneller detecteren en oplossen.

Van ‘reactive’ naar ‘predictive’ systeem

Wat BMO Xenon uniek maakt is dat aan de hand van alle actuele én de historische data voorspellingen gedaan kunnen worden. Zo kan de overstap gemaakt worden van een ‘reactive’ naar een ‘predictive’ systeem. Hierdoor kan voorspeld worden of een bewerking op tijd klaar is met als voorbeeld dat de zaagstukken voor de volgende opdracht ook al tijdig klaar kunnen worden gelegd. Xenon zorgt ervoor dat alles op elkaar aansluit, interne just-in-time-delivery, door beter te plannen en de werkstromen te structureren. Doel is om het productieproces zo optimaal mogelijk te laten verlopen zodat er méér capaciteit uit de beschikbare middelen wordt gehaald. Het bieden van inzicht in het productieproces is de toegevoegde waarde waardoor de fabriek, mét de huidige beschikbare machines, nog beter kan presteren.

De BMO Xenon software kan betiteld worden als een productiedatamanagementsysteem. Met Xenon als centrale regelunit van het bedrijf kan de fabriek van de toekomst worden ingericht. De automatiseringsoplossingen die BMO Automation produceert kunnen ook binnen de Xenon Software gekoppeld worden. Met de toevoeging van robots kan het productieproces nog verder geoptimaliseerd worden. Dat maakt BMO tot uw partner in productiviteit.

Smart Solution BMO